Az édesgyökér – milyen anyagokat tartalmaz?

Glycyrrhizin

Az anyag kémiailag triterpenoid szaponinok közé tartozik és az édesgyökér 2-15%-ban tartalmazza. E vegyület okozza az édesgyökér intenzív édes ízét, hiszen az anyag körülbelül ötvenszer édesebb az általunk leginkább használt szaharóznál.
Számos pozitív hatása ismert: már az ókorban is használták a szert gyomorfekély gyógyítására, gyulladáscsökkentésre és köptetőként is megállta a helyét. Bevitelére fokozottan ügyeljünk, mert túlzott fogyasztása fejfájást, rosszabb esetben ödémát, káliumveszteséget, magas vérnyomást és még helytelen szívverést is.
 

Flavonoidok – liquiritin, isoliquiritin, glabridin

A flavonoidok antioxidáns jellegű növényi hatóanyagok, melyeknek számos egészségre gyakorolt pozitív hatásuk ismert: többek között erősítik az immunrendszert, csökkentik a gyulladást, vírus- és baktériumellenesek, de még májvédő hatásuk is jelentős. Összességében elmondhatjuk tehát, hogy e vegyület bevitele szervezetünkben létfontosságú lehet, hiszen nagyban hozzájárulnak a betegség megelőzésében, egészségünk megőrzésében. Kísérletek azt bizonyítják, hogy akár még a mellrákot is lehetséges lesz gyógyítani a szer segítségével. 
 

A galbridin:

A glabridin az a flavonoid, mely segíti a szervezetet a zsíranyagcserét optimalizálni, így megfelelő mozgás és étrend mellett testsúlycsökkenést is elérhetünk a segítségével
 

Kumarin

A kumarin egy régóta ismert íz-és aromaanyag, melyet sok növényben megtalálunk, így az édesgyökér is tartalmazza. (Legnagyobb koncentrációban a fahéjfélékben található meg.) De nemcsak a gasztronómia, hanem a gyógyászat is nagy hasznát veszi, ugyanis segít a tumor, a magas vérnyomás megelőzésében, antiszeptikus hatása is ismert, ezenfelül még az asztma kezelésére is használják. Óvatosan! Nagy mennyiségben véralvadásgátló hatása ismert!


Fitoszterolok – sztigmaszterol, B-szitoszterol

A fitoszterolok a koleszterinhez hasonló szerkezetüknek köszönhetően lekötik azokat a receptorokat, melyek segítségével a koleszterin felszívódna, így koleszterinszint-csökkentő hatásuk igen jelentős. Ha ebből az anyagból naponta 2-3- grammal beviszel a szevezetedbe, akkor akár 10%-kal is csökkenthető a koleszterinszinted.

Édesgyökér tartalmú termékek

Interherb NAPI1Édesgyökér Extraktum kapszula 30 db

Interherb NAPI1 Édesgyökér Extraktum kapszula 30 db

Fogyókúrák, léböjt- és tisztítókúrák esetén ajánlott készítmény, melynek hatóanyagai elősegíthetik a testtömeg-csökkentő

Ár: 1685 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!