Az édesgyökér – vizsgálati eredmények

Az édesgyökér – vizsgálati eredmények

Az édesgyökeret már az ókorban is ismerték!!!

A növényt köptetőként és szélhajtóként használták az ókori Kínában, Egyiptomban, a Római Birodalomban és még Görögországban is. Szintén ismert édesítőszerként való használata is. De ma is számos betegség gyógyítására használják: régebben még elsődlegesen gyomorfekélyeket kezeltek vele, de ma már többek között nagyszerű gyógyír az ízületi gyulladásokra, bélgörcsre, a TBC és a májgyulladás ellen is használják, illetve a későbbiekben a policisztás petefészek betegségben szenvedő nőknél a termékenység elősegítésére ajánlottak édesgyökeret. Intravénás adagolásban a fertőző májgyulladás (hepatitis B és C) kezelésére, helyi alkalmazásban hajsamponként találkozunk vele.


Milyen vizsgálati eredmények bizonyítják az édesgyökér pozitív hatásait?

  • A glicirrizin az emésztés során glicirrinsavvá alakul át. Ez a sav enyhe gyulladáscsökkentő és nyálkaelválasztást segítő hatásokkal rendelkezik. Randomizált kontrollkísérletek bizonyítják, hogy, hogy a sav a placeboval megegyezően alkalmas az emésztőrendszer fekélyeinek gyógyítására. A hatvanas évektől számos kutatási program is indult a glicirrizin fekélyekre gyakorolt gyógyhatásának megállapítására, sőt még egy félszintetikus gyógyszerszármazékot (carbenxolone) is kifejlesztettek.
  • Kettő kísérletet is végeztek arra nézve, hogy a hepatitis C-ben szenvedő betegeket lehet-e gyógyítani glicirrizinnel. A vegyület mindkét kísérlet során csökkentette a májenzimek a fertőzés miatt megemelkedett szintjét a vérben, így arra következtethetünk, hogy enyhíti a hepatitis C okozta májkárosodást.
  •  A klinikai vizsgálatok a hepatitis B esetén is kedvező eredményeket muttattak, annak ellenére, hogy a laboreredményekben a vírus mennyisége nem változott.
  • Emésztési bajok orvoslására hatékonyabbnak tűnt, mint a placebo.
  • Enyhítette a menopauza tüneteit.

Jól látjuk tehát, hogy kísérletek bizonyítják az édesgyökér szervezetünkre gyakorolt egészségmegőrző és betegségjavító hatását.

Édesgyökér tartalmú termékek

Interherb NAPI1Édesgyökér Extraktum kapszula 30 db

Interherb NAPI1 Édesgyökér Extraktum kapszula 30 db

Fogyókúrák, léböjt- és tisztítókúrák esetén ajánlott készítmény, melynek hatóanyagai elősegíthetik a testtömeg-csökkentő

Ár: 1685 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!